Před prvním použitím - je potřebné nádobí připravit, tzn. umýt teplou vodou se saponátem a potřít vnitřní povrch lehce tukem určeným ke smažení.
Pozor na vysoké teploty - odlitek se díky vysoké vodivosti velmi rychle ohřeje na teplotu přes 300°C. Díky této vysoké teplotě se mohou tuky přepálit a poškodit nelepivé (antiadhézní) vlastnosti povrchu nádoby. Doporučujeme proto zahřívat prázdné nádoby bez potravin nejdéle po dobu 4 minut. Používejte maximálně střední výkon plotýnky, popřípadě plynového hořáku. U plynu doporučujeme používat rozptylovač plamene.
Vnitřní povrch nádob - při úpravě pokrmů nepoužívat ostré kovové předměty. Na míchání a obracení používat raději dřevěné nebo teflonové pomůcky.
Úprava potravin - má probíhat při střední teplotě. Tímto šetříte povrch výrobku, energii a zároveň si potraviny při nižší teplotě uchovávají minerály a vitamíny, maso ztrácí méně na hmotnosti. Výsledkem je zdravější a chutnější pokrm.
Při použití v troubě - nádobu lze dát do trouby i s plastovými držadly, které vydrží i 260°C. Pozor, v případě, že dáte držadlo poklice těsně pod topnou spirálu, může dojít k poškození držadla, protože teplota převyšuje v tomto případě udanou hodnotu. Doporučujeme před prvním použitím nádobu vypálit v troubě bez potravin po dobu alespoň 15 minut na střední teplotu, plast při prvním styku s vysokou teplotou zapáchá.
Údržba a skladování - umývat teplou vodou se saponátem. Nikdy nepoužívat drátěnku nebo prášek na nádobí. Nedoporučujeme mytí v automatické myčce, protože agresivní látky obsažené v mycích prostředcích mohou snižovat životnost povrchu a navíc při ukládání do myčky může dojít k mechanickému poškození vnitřního povrchu. Nedoporučujeme při skladování vkládat více nádob do sebe, může dojít k poškození vnitřního povrchu nádoby o ostrou hranu dna. Také se nedoporučuje uchovávat uvařené jídlo (zejména omáčky a ostrá jídla) v nádobách.